Zoeken
  • Sha Senior

"Uhm, mag ik mijn lichaam terug?"

Bijgewerkt op: 13 jul. 2021


Zwanger zijn, wat is het toch iets prachtigs. Hoe verknocht ik al aan mijn kleine meid ben, is niet met woorden uitleggen. Elke dag voel ik een nieuwe sluier van liefde over mij heen vallen die ik nog nooit eerder in mijn leven heb gevoeld. En ondanks dat ik pas op de helft van mijn zwangerschap ben, is de neiging om een scheurkalender te kopen en aan mijn badkamerdeur te hangen erg moeilijk om te onderdrukken. Maar 'die controle', zullen wij het eens heel eventjes hebben over 'die controle' die gewoon totaal verdwenen is!


Om te beginnen ben ik altijd een hardloper geweest, nou daar kan ik dus nu naar fluiten. Ik ben al blij als ik in een hoog tempo in één keer kan doorlopen naar mijn plaatselijke Jumbo, zonder een complete flauwte te krijgen. Mijn lage bloeddruk staat namelijk centraal als thema voor deze zwangerschap. Daarnaast pas ik officieel niet meer in mijn lievelingsjurkjes waardoor er ook nog een megagroot prijskaartje aan deze zwangerschap hangt. Alsof een kind krijgen nog niet duur genoeg is. En net als je denkt dat je de controle echt totaal bent verloren, kijk je op een avond in de spiegel en valt het je op dat je voorhoofd opeens een stuk groter is geworden. Ja je leest het goed, mijn voorhoofd!


Uit grote zorgen volgde er een uitgebreidere inspectie en toen kwam het tot mijn besef; mijn haar had de kwaliteit van een half afgemaakt vogelnestje, helemaal k.u.t dus. Dit vroeg meteen om actie en zo kwam ik bij Amy terecht. Amy, of ook wel Doc. Amy genoemd, is gespecialiseerd in het repareren van haar. Door middel van een organische haar botox behandeling kan zij in meerdere sessies mijn haar weer helemaal herstellen en zelfs mijn haargroei bevorderen. Nou en dat is maar goed ook, want toen ik vorige week met volle opwinding bij haar in de kappersstoel zat kwam ik ook nog tot de ontdekking dat deze zwangerschap inhammen op mijn hoofd heeft gecreëerd. Dit verklaart dat opeens zichtbare grotere voorhoofd! Gelukkig is na de eerste behandeling mijn haar al in een stuk betere conditie en heeft ze het zo geknipt dat mijn nieuwe geliefde inhammen ook voorlopig even niet meer te zien zijn.


Maar ondanks alles, dit schrijvende, blik ik terug op de 20 weken echo en de eerste keer dat ik het snoetje van mijn dochter zag. En dan realiseer ik mij, ook al creëert ze 100 inhammen op mijn hoofd, ik zal altijd onvoorwaardelijk van haar blijven houden. Maar in de tussentijd is het fijn dat er mensen zoals Doc. Amy zijn, dankjewel Amy!


Ps, omdat Doc. Amy met organische producten werkt was de botox behandeling helemaal zwangerschapsproof voor mijn kleine welpje.

1.921 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven