Zoeken
  • Sha Senior

"Ja maar wat mag ik dan wel?"

“Ja maar wat mag ik dan wel?”, dit is de vraag die ik mezelf stel als ik een dansje probeer te wagen op de verjaardag van mijn beste vriendin. Naast het feit dat ik mij enorm gesteund voel gedurende deze periode, voel ik mij ook enorm beoordeeld. Ik ben nooit het type geweest die in de weekenden thuis op de bank te vinden was. Ik ben nou eenmaal een sociaal diertje en put mijn kracht uit het contact met andere mensen. Maar mag dat nu nog wel?

Ik snap niet waarom er maar in deze taboe gehangen blijft worden, dat zodra je zwanger bent je als een soort broedkip thuis op de bank verwacht wordt. En wil degene die dit bedacht heeft zich ook eventjes zeer snel melden a.u.b.? Uit mijn logische verstand snap ik dat de keiharde feestdagen verleden tijd zijn en geloof me daar ben ik blij om. Maar ik ben van mening dat het toegestaan mag zijn om hier en daar af en toe je gezicht te laten zien, zonder op de eerste Uber terug naar huis gezet te worden.


Maar om toch mijn best beentje voor te zetten probeerde ik de ‘trade’ van deze decennia; I trade the party life for the healthy life. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet meteen voor de extreme weg had gekozen waarbij ik mijzelf officieel om dompelde als ‘fit girl’. Ze hadden mij trouwens ook best wel even mogen waarschuwen dat de meeste sportsetjes niet geschikt zijn voor zwangere vrouwen, het accentueert namelijk álle verkeerde plekken, waardoor ik niet eens zwanger maar op een soort aardappeltje lijk. Anyway, met volle moed ga ik er tegenaan; met een nieuw abonnement op de sportschool en proteineshakes in bijna alle smaakjes die ik kon vinden. Want mijn zwangerschap zorgde niet alleen voor een groeiende buik maar ook voor groeiende billen, maar dan wel tegen de zwaartekracht in, naar beneden dus.

Nu ben ik twee weken verder en begin ik eindelijk mijn draai te vinden. Het gevolg is dat ik nu de hele dag in een bikini wil rond paraderen, alsof ik een of andere fitness godin ben. Ach, ik ben in elk geval van het geklaag over mijn aanwezigheid op de feestjes af.
1.342 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven