Zoeken
  • Sha Senior

"Help ik word mama!"


“Help ik word mama”, ben ik de enige waarbij deze gedachten weleens door haar hoofd gaat? Ik heb altijd mama willen worden, maar waar zijn al mijn jaren gebleven?

Ik kan mij nog herinneren dat ik in het begin van mijn twintigste jaren met volle zekerheid liep te vertellen dat ik toch echt wel voor mijn dertigste mijn eerste kindje wilden hebben. Maar nu het bijna zover is, slaat de paniek toch echt toe. Want voel ik mij wel anders dan die 22-jarige die het van de daken liep te schreeuwen? Ben ik nu die volwassen meid die ik dacht te zijn, op deze leeftijd, al die jaren geleden?


Nou het antwoord is dus, nee. Ik voel mij helemaal niet anders, ik voel mij nog steeds hetzelfde. Natuurlijk hebben er hier en daar wat drastische veranderingen in mijn leven plaats gevonden, maar daar blijft het ook wel bij. Maar dat ik vanaf nu verantwoordelijk ben voor een mensenleven, lijkt dan ook nu pas binnen te komen. En natuurlijk kan ik het wel, mama zijn. Moeder worden is het mooiste wat mij tot nu toe is overkomen, maar dan mag ik toch nog wel toegeven dat ik het stiekem doodeng vind? Naast het feit dat ik altijd een vrije geest ben geweest en ik ook als de dood ben dat ik mijn eigen identiteit hierdoor zal kwijtraken. Nu zijn er verschillende soorten mama’s, met verschillende soorten opvoedstijlen en iedereen zal uiteraard voor de optie gaan waarvan zij denkt dat dit het beste zal uitpakken. Maar om eerlijk te zijn, weet ik nog helemaal niet wat mijn ‘opvoedingsstijl’ wordt. Ik heb mijzelf nooit regels gegeven in mijn leven, dus excuseer mij als ik deze dan ook niet binnen 6 maanden heb uitgevonden. Maar dat mijn dochter regels moet krijgen, zover ben ik dan wel. Misschien moet ik dan ook eens beginnen met mijzelf regels opleggen? Ik weet het allemaal nog niet zo goed, tijd zal het zeggen. Mijn punt in elk geval met dit verhaal, is dat ik deze onzekerheden toch even met jullie wilden delen. Want ik weet dat er van ons allemaal wordt verwacht dat wij vanaf het moment van bevruchting ‘super mama to be’ zijn, maar in mijn geval is het een duidelijk proces.


1.317 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven