Zoeken
  • Sha Senior

De vrolijke flamingo

Om te beginnen excuses voor de afwezigheid van vorige week. Last minute besloot ik toch maar eens naar Ibiza te vertrekken en nee ik beloof plechtig dat dit niet weer een rondgefladderde actie was, maar meer een soort noodkreet voor totale ontspanning. Om te beginnen ben ik dol op mijn zwangerschap en op mijn dochter, maar ondanks de roze wolk waar ik mezelf aan probeer vast te houden, kan ik er niets aan doen dat ik er af en toe toch vanaf weet te flikkeren en daarmee rechtstreeks in een donker hol beland.


Ik denk dat ik het moeilijkste van mijn zwangerschap vind, dat ik momenteel alles alleen moet doen. Ik weet dat er vele vragen zijn over de aanwezigheid of afwezigheid van de vader van mijn kindje. Zoals ik al eerder had aangegeven, leven hij en ik niet het typerende sprookjesverhaal waar ik altijd op had gehoopt. Al vanaf klein meisje had ik het ideale plaatje al voor me, compleet met: man, hond, tuin en een eigen geplante boom. De keiharde realiteit wijkt daar dan ook momenteel erg van af. Ik denk dat de afstand de situatie het moeilijkst maakt. Het feit dat hij aan de andere kant van de wereld woont, inclusief het bijhorende tijdsverschil en een daadwerkelijke pandemie wat blijkbaar nog steeds gaande is, maakt de situatie niet makkelijker. Ondanks dat ik er in het begin van mijn zwangerschap met volle moed aan begon, merk ik dat er in de loop van de gemiste weken weinig van onze connectie overblijft. Nu is het belangrijkste natuurlijk dat mijn dochter uiteindelijk het gezin ervaart die ze verdiend, maar toch kan ik mijn eigen gedachten niet zo makkelijk aan de kant zetten dat ik ook gelukkig wil zijn. En dat klinkt nu allemaal heel zwaar, want natuurlijk ben ik heel gelukkig met mijn kind. Maar gelukkig met de situatie, dat is toch echt een ander verhaal.


In elk geval, dit allemaal uitgelegd te hebben besloot ik dus rechtstreeks naar het zwembad in het zonnige Ibiza te vliegen waar ik 7 dagen heb mogen ronddobberen op een roze flamingo, die ik net zo stevig vasthield als die roze wolk die ik constant wil ervaren. Nu terugkomende in ons eigen ‘eindelijke zonnige’ landje zie ik het ook allemaal wel wat rooskleuriger in. Ik weet dat hij hier op het einde zal zijn en dat het uiteindelijk ook allemaal wel goed komt. En tot die tijd, als ik weer een donderwolk voel aankomen, excuseer ik mij alvast als ik weer rechtstreeks op mn roze flamingo afduik.

1.217 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven